Ga terug
Aan het bureau van...

Kris Heijnen.

Kris inBrain
Kris Developer
Over 'Aan het bureau van':

In de rubriek ‘Aan het bureau van’ beantwoordt
een inBrainer vijf vragen om hem/haar
beter te leren kennen.

Misschien ken je ons al, omdat je al jaren met ons samenwerkt. Misschien heb je geen idee wie er bij inBrain werken. Ons team is wat ons uniek maakt en daarom vertellen we graag wat meer over de personen achter de producten!

Deze keer stellen we je voor aan Kris Heijnen, full stack developer bij inBrain.

Hoe zou je een inBrainer omschrijven?

‘Vrolijk, optimistisch en fanatiek! En sociaal ook. Iedereen gaat hier op een hele gezellige manier met elkaar om.’

Wat is het leukste product dat je hebt gemaakt/het product waar je het meest trots op bent en waarom?

‘We hebben inmiddels een behoorlijk aantal leerportalen online staan. Ik ben een tijdje geleden begonnen met een app die we als interne tool kunnen gebruiken om alle technische informatie over deze leerportalen bij elkaar te laten komen. Zo kunnen we bijvoorbeeld bijhouden welke portalen toe zijn aan een update en zien welke nieuwe features er bij komen wanneer we die update gaan uitvoeren. Ik ben hier best trots op, want dit was een uitdagend klusje en ik gebruik het nu bijna op dagelijkse basis.’

Hoe zou je je baan beschrijven aan een kind van vijf jaar oud?

‘Oei, ik vind het soms al lastig om aan volwassenen uit te leggen wat een webdeveloper doet, maar hier is een poging: als je achter een computer zit en je drukt op een knopje, dan gebeurt er vaak iets leuks! Je kunt bijvoorbeeld een spelletje beginnen, of een filmpje kijken. Maar hoe weet de computer dat het dat moet doen? Dat komt omdat ik de computer kan vertellen dat wanneer jij op dat knopje drukt er iets moet gebeuren. En dat doe ik met een taal die de computer snapt, een programmeertaal heet dat.’

Als je in je vingers kon knippen en je werd een expert in iets, wat zou dat dan zijn?

‘Wat een goede vraag. Ik zou wel graag met een vingerknip UX-expert willen zijn en willen weten hoe je voor de eindgebruiker een hele intuïtieve gebruikersinterface kunt maken. Iets waar ik me natuurlijk al mee bezig houd, maar waar ik graag meer over zou willen leren.’

Welke (bedrijfs)anekdote blijft je het beste bij?

‘Op een dag stond er opeens een grote, houten kano op kantoor. Toen ik ernaar vroeg, kon niemand me nu echt vertellen waarom die kano er stond. Hij dient nu als plantenbak en het ziet er eigenlijk wel gezellig uit.’

Meer over Kris

 

Als developer bij inBrain ben ik dagelijks bezig met het bouwen van leerportalen. Voor mij is programmeren niet alleen een kwestie van bits en bytes, maar eerder een kunstvorm. Het creëren van digitale producten is een manier om mijn creativiteit de vrije loop te laten.

 

In mijn vrije tijd kan je mij achter de gitaar vinden. En ook binnen de inBrain-band neem ik de rol van gitarist op mij. Daarnaast vind je mij vaak in de keuken. Mijn specialiteit? Vijgentaart!

Kris - Developer
Maximise potential
with digital learning solutions
Cookies?

inBrain hecht grote waarde aan het beschermen van uw persoonsgegevens. inBrain maakt op haar website zeer beperkt gebruik van cookies.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet